Balıqları cəlb
etmək üçün canlı yemdən istifadə etmədikləri üçün balıqçılar dahiyanə
olmalıdırlar. Onlar taxta platformalar və kodo adlı tələlər qurur və onları
gənc sərv ağacları və qıjılarla kamuflyaj edirlər.
Qızıl balıq
yumurtaları yazda süni mayalandırmaq və yumurtadan çıxarmaq üçün yığılır.
Murakami şəhərinin 18-ci əsrdə samurayların qala şəhəri olduğu vaxtlarda
qızılbalığı bu şəkildə yaymaq üçün dünyada ilk yer olduğu deyilir.
Bu gün hələ də
"Qızıl balıq şəhəri" kimi tanınır və şəhərin mənzərəli küçələrində
gəzərkən, Murakami şəxsiyyətinin mərkəzində qızılbalığın olduğu aydın olur.
Qışda
qızılbalıq demək olar ki, hər mağazanın vitrinində nümayiş etdirilir.
Sakaabitashi adlanan qurudulmuş qızılbalıq Murakami ixtisasıdır.
Bu unikal
ləzzəti dadmaq üçün Murakami qızılbalığı və sake üzrə ixtisaslaşmış ailə
biznesi olan Sennensake Kikkawa-ya baş çəkin.
Əgər
şanslısınızsa, sahibi Shinji Kikkavanın qızılbalığı ənənəvi Murakami üsulu ilə
hazırladığını və yalnız dəniz duzundan istifadə edərək bir aydan bir ilə qədər
müalicə etdiyini görə bilərsiniz.
Kikkava
Euronews Travel-ə deyib: “Bir il quruduqdan və Murakami küləklərinə məruz
qaldıqdan sonra qızılbalıq unikal umami inkişaf etdirir”.
Murakamidə
qızılbalığa o qədər hörmət edilir ki, ona həmişə böyük hörmətlə yanaşılır:
boşaldıqdan sonra balığın mədəsi rüsvay edilmiş samurayların bağırsaqlarının
çıxarıldığı ritual intihar növü olan harakiriyə istinad etməmək üçün iki
kəsiklə açılır.
Qızılbalığın
bütün hissələri, o cümlədən orqanları, üzgəcləri və dərisi yeyilir. Murakamidə
100 fərqli qızılbalıq reseptinin olduğu deyilir və onlardan 22-ni Kikkava
ailəsinə məxsus olan İzutsuya restoranında dada bilərsiniz.
İzutsuyanın ən
ləzzətli yeməklərindən biri somon dərisidir ki, onu süfrənizdə qızartdığınız
zaman caynaq kimi qıvrılır. Yemək həmçinin Yaponiyada ən yaxşı hesab edilən Niigata
düyü ilə gəlir.
Niigata'nın
məşhur düyü onun digər ixtisaslarının əsas tərkib hissəsidir: sake.
Bölgənin
coğrafiyası onu xatir istehsalı üçün ideal bir yerə çevirir: dağlardan yağan
güclü qar xatirə ən vacib element olan yüksək təmizlikli su təmin edir.
Niigata sake
sirlərini kəşf etmək üçün 1830-cu ildə əsası qoyulmuş Naqaoka şəhərindəki ən
böyük sake pivə zavodu olan Asahi-Shuzoya baş çəkin. Pivə zavodu turu zamanı
siz düyü cilalama və koji emalından tutmuş fermentasiya və fermentasiyaya qədər
prosesin hər bir addımı haqqında məlumat əldə edə bilərsiniz. qablaşdırma.
Asahi-Şuzo
ətraf mühitin qorunmasına böyük əhəmiyyət verir və suyun keyfiyyətinin
göstəricisi hesab edilən ərazinin atəşböcəklərini xilas etmək üçün yerli
təşəbbüsə rəhbərlik edir.
Yay
axşamlarında pivə zavodu bağlarını gəzərkən onların əməyinin bəhrəsinə,
xoşbəxtliklə parıldayan bioluminescent həşəratlara heyran ola bilərsiniz.
Payızda
ziyarətçilər pivə zavoduna baxan Momijien Maple Bağında Asahi-Shuzo tərəfindən
əkilmiş qırmızı ağcaqayınlara heyran ola bilərlər.
Asahi-Shuzo
pivə ustası Motoyoşi Yamaqa Euronews Travel-ə açıqlamasında "Sake su və
düyüdən hazırlanır, buna görə də su çox vacibdir" dedi. “Buna görə də biz
burada ağaclar əkdik ki, daim təmiz su əldə edək. »
Pivə zavodu və
restoranın yerləşdiyi Sara no Sato Asahiyama-da siz Asahi-Shuzo-nun flaqman
xatir brendinin müxtəlif növlərini dada bilərsiniz: Kubota.
Ardıcıl olaraq
müxtəlif növ sake dadmaq damağınızı ətir və ləzzətlərin incəliyi ilə tanış
etmək üçün gözəl bir yoldur.
Zekainfo.az/