Murakamidə ən məşhur balıqçılıq texnikası da ən qədimidir: balıqçılar ucu çəngəl olan, kagi adlanan evdə hazırlanmış çubuqdan istifadə edirlər

Murakamidə ən məşhur balıqçılıq texnikası da ən qədimidir: balıqçılar ucu çəngəl olan, kagi adlanan evdə hazırlanmış çubuqdan istifadə edirlər
Cəmiyət 06 Noyabr 2024 - 11:33


 

Balıqları cəlb etmək üçün canlı yemdən istifadə etmədikləri üçün balıqçılar dahiyanə olmalıdırlar. Onlar taxta platformalar və kodo adlı tələlər qurur və onları gənc sərv ağacları və qıjılarla kamuflyaj edirlər.

Qızıl balıq yumurtaları yazda süni mayalandırmaq və yumurtadan çıxarmaq üçün yığılır. Murakami şəhərinin 18-ci əsrdə samurayların qala şəhəri olduğu vaxtlarda qızılbalığı bu şəkildə yaymaq üçün dünyada ilk yer olduğu deyilir.

Bu gün hələ də "Qızıl balıq şəhəri" kimi tanınır və şəhərin mənzərəli küçələrində gəzərkən, Murakami şəxsiyyətinin mərkəzində qızılbalığın olduğu aydın olur.

Qışda qızılbalıq demək olar ki, hər mağazanın vitrinində nümayiş etdirilir. Sakaabitashi adlanan qurudulmuş qızılbalıq Murakami ixtisasıdır.

Bu unikal ləzzəti dadmaq üçün Murakami qızılbalığı və sake üzrə ixtisaslaşmış ailə biznesi olan Sennensake Kikkawa-ya baş çəkin.

Əgər şanslısınızsa, sahibi Shinji Kikkavanın qızılbalığı ənənəvi Murakami üsulu ilə hazırladığını və yalnız dəniz duzundan istifadə edərək bir aydan bir ilə qədər müalicə etdiyini görə bilərsiniz.

 

Kikkava Euronews Travel-ə deyib: “Bir il quruduqdan və Murakami küləklərinə məruz qaldıqdan sonra qızılbalıq unikal umami inkişaf etdirir”.

Murakamidə qızılbalığa o qədər hörmət edilir ki, ona həmişə böyük hörmətlə yanaşılır: boşaldıqdan sonra balığın mədəsi rüsvay edilmiş samurayların bağırsaqlarının çıxarıldığı ritual intihar növü olan harakiriyə istinad etməmək üçün iki kəsiklə açılır.

Qızılbalığın bütün hissələri, o cümlədən orqanları, üzgəcləri və dərisi yeyilir. Murakamidə 100 fərqli qızılbalıq reseptinin olduğu deyilir və onlardan 22-ni Kikkava ailəsinə məxsus olan İzutsuya restoranında dada bilərsiniz.

 

İzutsuyanın ən ləzzətli yeməklərindən biri somon dərisidir ki, onu süfrənizdə qızartdığınız zaman caynaq kimi qıvrılır. Yemək həmçinin Yaponiyada ən yaxşı hesab edilən Niigata düyü ilə gəlir.

 

Niigata'nın məşhur düyü onun digər ixtisaslarının əsas tərkib hissəsidir: sake.

 

Bölgənin coğrafiyası onu xatir istehsalı üçün ideal bir yerə çevirir: dağlardan yağan güclü qar xatirə ən vacib element olan yüksək təmizlikli su təmin edir.

Niigata sake sirlərini kəşf etmək üçün 1830-cu ildə əsası qoyulmuş Naqaoka şəhərindəki ən böyük sake pivə zavodu olan Asahi-Shuzoya baş çəkin. Pivə zavodu turu zamanı siz düyü cilalama və koji emalından tutmuş fermentasiya və fermentasiyaya qədər prosesin hər bir addımı haqqında məlumat əldə edə bilərsiniz. qablaşdırma.

Asahi-Şuzo ətraf mühitin qorunmasına böyük əhəmiyyət verir və suyun keyfiyyətinin göstəricisi hesab edilən ərazinin atəşböcəklərini xilas etmək üçün yerli təşəbbüsə rəhbərlik edir.

 

Yay axşamlarında pivə zavodu bağlarını gəzərkən onların əməyinin bəhrəsinə, xoşbəxtliklə parıldayan bioluminescent həşəratlara heyran ola bilərsiniz.

 

Payızda ziyarətçilər pivə zavoduna baxan Momijien Maple Bağında Asahi-Shuzo tərəfindən əkilmiş qırmızı ağcaqayınlara heyran ola bilərlər.

Asahi-Shuzo pivə ustası Motoyoşi Yamaqa Euronews Travel-ə açıqlamasında "Sake su və düyüdən hazırlanır, buna görə də su çox vacibdir" dedi. “Buna görə də biz burada ağaclar əkdik ki, daim təmiz su əldə edək. »

 

Pivə zavodu və restoranın yerləşdiyi Sara no Sato Asahiyama-da siz Asahi-Shuzo-nun flaqman xatir brendinin müxtəlif növlərini dada bilərsiniz: Kubota.

 

Ardıcıl olaraq müxtəlif növ sake dadmaq damağınızı ətir və ləzzətlərin incəliyi ilə tanış etmək üçün gözəl bir yoldur.

 

Zekainfo.az/

 

reklamlar

Digər xəbərlər