Sebastien Tantot önlüyünü asır. Ulduz və masaların həmişə dolu
olmasına baxmayaraq, 33 yaşlı aşpaz 29 sentyabr bazar günü axşam À la bonne
idées restoranını həmişəlik bağlayacağını açıqladı. Compiègne meşəsində yerləşən
Oise şəhərində kiçik bir kənd olan Saint-Jean-aux-Bois-də yerləşən müəssisə
2020-ci ildə Top Chef-in əvvəlki mövsümündə görünən gənc 33 yaşlı aşpaz tərəfindən
təhvil verildi. Sonrakı illərdə o, xüsusi həvəsli mətbuatdan bəhrələnir.
"Mən daha az yaxşı yemək bişirməyi və süfrəmə daha az insan cəlb
etməyi üstün tuturdum, heç olmasa bu qərar daha məntiqli olardı" deyə o,
Le Parisien-ə təəssüflənir, çünki Sébastien Tantot-un qərarı qastronomiyaya
olan marağın itməsi ilə bağlıdır. ciddi maliyyə problemləri ilə. Əsas işlərin dəyərini
nəzərə alaraq, À la bonne idées bir neçə ay ərzində qazanclı deyildi. "Mənim
arxamda çox pul yoxdur və dağılmaq təhlükəsi olan pilləkənləri bərpa etməkdənsə,
gözəl langustinlərə pul xərcləməyi üstün tuturam" deyə Saint-Jean-dan
vitrajları öz ixtisasına çevirən gənc aşpaz izah edir.
İstilik problemləri, uçmaq təhlükəsi ilə üzləşən tavan... İşin
miqyası ilə üzləşən Sebastien Tanto sonda təslim oldu. Bu vəziyyətin "onun
psixi sağlamlığına, fiziki sağlamlığına" təsirini vurğulayan aşpaz,
"Dörd il əvvəl bu yeri tutduğumdan bəri, onu qonaqpərvər etmək üçün əlimizdən
gələni etdik" deyir. “Tavandakı sızmalara görə işçilərimdən fasilə zamanı restoran
otağına vedrə qoymağı xahiş etməyə davam edə bilmirəm (...) Müştərilərimi
istilikdən məhrum edə, otaqları bağlamağa davam edə bilmərəm, çünki su
damlayır. onlar. Mən əbədi ödəyə bilmərəm. »
Əvvəlcə qəbulda yerləşdirilən restoran sentyabrın sonunda son müştərilərinə
xidmət göstərəcək. Sébastien Tantôt, nəhayət, çox arzuladığı üç ulduzu əldə etmək
üçün geri dönmək üçün bir yer tapmazdan əvvəl. “Hələ hara gedəcəyimi bilmirəm, əgər
Oiseni tərk edəcəyəmsə, amma bir şey əmindir ki, dayanmayacağam. »
HuffPost-da da baxın: İstilik problemləri, tavan uçmaq təhlükəsi...
İşin miqyası ilə üzləşən Sébastien Tantôt təslim oldu. Bu vəziyyətin "onun
psixi sağlamlığına, fiziki sağlamlığına" təsirini vurğulayan aşpaz,
"Dörd il əvvəl bu yeri tutduğumdan bəri, onu qonaqpərvər etmək üçün əlimizdən
gələni etdik" deyir. “Tavandakı sızmalara görə işçilərimdən fasilə zamanı
restoran otağına vedrə qoymağı xahiş etməyə davam edə bilmirəm . Müştərilərimi
istilikdən məhrum edə, otaqları bağlamağa davam edə bilmərəm, çünki su damlayır.
onlar. Mən əbədi ödəyə bilmərəm. »
Əvvəlcə qəbulda yerləşdirilən restoran sentyabrın sonunda son müştərilərinə
xidmət göstərəcək. Sébastien Tantôt, nəhayət, çox arzuladığı üç ulduzu əldə etmək
üçün geri dönmək üçün bir yer tapmazdan əvvəl. “Hələ hara gedəcəyimi bilmirəm, əgər
Oiseni tərk edəcəyəmsə, amma bir şey əmindir ki, dayanmayacağam. »
/Zekainfo.az