Yaponiyadan Avropa süfrələrinə - How sake, wagyu və dəniz yosunu ulduz aşpazları aldatdı

Yaponiyadan Avropa süfrələrinə - How sake, wagyu və dəniz yosunu ulduz aşpazları aldatdı
Cəmiyət 17 Oktyabr 2024 - 10:23


 

Yaponiyanın kulinariya irsi və ya Washoku, həvəskarları və böyük Avropa aşpazlarını valeh edən bir xəzinədir. Burada Biz Böyüdük serialının bu epizodu sake, Hida mal əti və wakame kimi kulinariya daşlarının tarixini və onların torpaqdan Fransadakı ən yaxşı süfrələrə səyahətini araşdırır.

 

Mie prefekturasında ailə pivə zavodları mükafat qazanan xatirə istehsal etmək üçün diqqətlə seçilmiş düyü və şirin sudan istifadə edirlər. Gifu prefekturası incə ebru və zərif dadı ilə məşhur olan dəbdəbəli Hida mal ətinin doğulduğu yerdir. Miyagi prefekturasının sahilyanı Kesennuma şəhərində sağlamlıq faydaları ilə tanınan təzə dəniz yosunu istehsal olunur.

Bu inqrediyentlər Avropa mətbəxlərində öz yerini tapıb. Parisdəki Hôtel de Crillon otelinin baş sommelieri Xavier Thuizat üçün sake çox yönlü bir müşayiətdir və bir çox yeməklərlə çox yaxşı gedir. Colmarda iki Michelin ulduzu olan aşpaz Jean-Yves Schillinger öz menyusunda özünəməxsus dadı və incəliyi ilə təriflədiyi Hida mal əti təklif edir. “Dəniz yosunu aşpazı” ləqəbli belçikalı aşpaz Donald Deşaqt Avropa mətbəxində vakamenin qida faydalarını və çox yönlülüyünü təbliğ edir.

 

 

Zekainfo.az/

 

 

reklamlar

Digər xəbərlər