
Bir tortda 150 qram şəkər, bu ağlabatandır? Hətta
şirin dişi olanlar arasında çoxları çörək bişirəndə özlərinə bu sualı verirlər.
Çünki evdə hazırlanan şirniyyatlar sağlamlığınız üçün ultra emal olunmuş məhsullardan
qat-qat yaxşıdırsa, şəkərlər, xüsusilə də sürətli şəkərlər ölçülü şəkildə
istehlak edilməlidir.
Ancaq reseptdə
şəkər təkcə dadına təsir etmir. O, həmçinin bişməyə, rəngə və hətta rütubətə də
təsir edir ki, bu da tortun tez qurumasının qarşısını alır. Qəlyanaltınızı
pozmadan miqdarı azaltmağa necə cəhd edə bilərsiniz? Burada bəzi ekspert tövsiyələri
var.
“İnsanlar hər
zaman soruşurlar: şəkərin miqdarını yarıya endirə bilərəmmi? Ancaq bu, hər şeyi
dəyişir! "The Guardian-dakı məqaləsində yemək kitabının müəllifi Benjamina
Ebuehi ah çəkir. Peçenye və ya peçenye hazırlamaq üçün, məsələn, şəkərin
miqdarı yüksəkdir, çünki bu, xəmirin toxumasına, necə yayıldığına və
xırtıldayanlığına təsir göstərir, ekspert izah edir.
Təhlükəsiz tərəfdə
olmaq üçün London xəmir aşpazı Abigail Sarne sadə bir qayda tövsiyə edir: nəticədə
şəkəri maksimum 25% azaldın, nəticədə "tamamilə oxşar, lakin fərqli bir rənglə"
və daha az şirin dad əldə edin.
Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az