Dadı pozmadan bir reseptdə şəkəri necə azaltmaq olar: ekspert məsləhətləri

Dadı pozmadan bir reseptdə şəkəri necə azaltmaq olar: ekspert məsləhətləri
Cəmiyyət 07 Fevral 2025 - 11:53


 

 

 Bir tortda 150 qram şəkər, bu ağlabatandır? Hətta şirin dişi olanlar arasında çoxları çörək bişirəndə özlərinə bu sualı verirlər. Çünki evdə hazırlanan şirniyyatlar sağlamlığınız üçün ultra emal olunmuş məhsullardan qat-qat yaxşıdırsa, şəkərlər, xüsusilə də sürətli şəkərlər ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir.

 

Ancaq reseptdə şəkər təkcə dadına təsir etmir. O, həmçinin bişməyə, rəngə və hətta rütubətə də təsir edir ki, bu da tortun tez qurumasının qarşısını alır. Qəlyanaltınızı pozmadan miqdarı azaltmağa necə cəhd edə bilərsiniz? Burada bəzi ekspert tövsiyələri var.

 

“İnsanlar hər zaman soruşurlar: şəkərin miqdarını yarıya endirə bilərəmmi? Ancaq bu, hər şeyi dəyişir! "The Guardian-dakı məqaləsində yemək kitabının müəllifi Benjamina Ebuehi ah çəkir. Peçenye və ya peçenye hazırlamaq üçün, məsələn, şəkərin miqdarı yüksəkdir, çünki bu, xəmirin toxumasına, necə yayıldığına və xırtıldayanlığına təsir göstərir, ekspert izah edir.

 

Təhlükəsiz tərəfdə olmaq üçün London xəmir aşpazı Abigail Sarne sadə bir qayda tövsiyə edir: nəticədə şəkəri maksimum 25% azaldın, nəticədə "tamamilə oxşar, lakin fərqli bir rənglə" və daha az şirin dad əldə edin.

 

 

Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az

 

reklamlar

Digər xəbərlər