
“Min dəlikli
kreplə Fransız krepi arasında hər kəsin bildiyi bir qaynaşma resepti. "Bu,
franko-mərakeşli aşpaz Abdel Alaouinin HuffPost for Candlemas ilə 2025-ci ildə,
bu bazar günü, paylaşdığı fikirdir. Onunla Parisin 2-ci rayonunda yerləşən yeni
restoranı Choukran-ın mətbəxlərində tanış olduq, burada o, Amlou ilə krep tortu
bişirirdi.
“Bir az tarte
tatinin hekayəsinə bənzəyir, bu, əvvəldən uğursuz olan bir reseptdir. Krep xəmirim
çox axıcı idi və artıq unum yox idi, ona görə də adətən Mərakeş çörəkləri
hazırlamaq üçün istifadə etdiyim əlavə zərif irmik əlavə etdim”, - deyə aşpaz
bu qaynaşma krep reseptini necə icad etdiyini soruşduqda zarafat edir.
Məqalənin
yuxarısındakı videoda gördüyünüz kimi, Abdel Alaoui bu uğursuzluğu götürdü və
onun krep tortu üçün əsas olan orijinal resept hazırladı. Bu çox sadə və sürətli
deserti hazırlamaq üçün sizə lazım olacaq maddələr:
250 q əlavə
incə irmik
250 q un
50 q şəkər
Bir paket
qabartma tozu
25 q su
25 q süd
2 yumurta
"Şərq tərəfi
üçün" bir az portağal çiçəyi suyu
Zeytun yağı
Bir çimdik
duz
Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az