Candlemas üçün aşpaz Abdel Alaoui orijinal reseptlə min dəlikli fransız krepinə yenidən baxır

Candlemas üçün aşpaz Abdel Alaoui orijinal reseptlə min dəlikli fransız krepinə yenidən baxır
Mədəniyyət 07 Fevral 2025 - 11:44


 

 

“Min dəlikli kreplə Fransız krepi arasında hər kəsin bildiyi bir qaynaşma resepti. "Bu, franko-mərakeşli aşpaz Abdel Alaouinin HuffPost for Candlemas ilə 2025-ci ildə, bu bazar günü, paylaşdığı fikirdir. Onunla Parisin 2-ci rayonunda yerləşən yeni restoranı Choukran-ın mətbəxlərində tanış olduq, burada o, Amlou ilə krep tortu bişirirdi.

 

“Bir az tarte tatinin hekayəsinə bənzəyir, bu, əvvəldən uğursuz olan bir reseptdir. Krep xəmirim çox axıcı idi və artıq unum yox idi, ona görə də adətən Mərakeş çörəkləri hazırlamaq üçün istifadə etdiyim əlavə zərif irmik əlavə etdim”, - deyə aşpaz bu qaynaşma krep reseptini necə icad etdiyini soruşduqda zarafat edir.

 

Məqalənin yuxarısındakı videoda gördüyünüz kimi, Abdel Alaoui bu uğursuzluğu götürdü və onun krep tortu üçün əsas olan orijinal resept hazırladı. Bu çox sadə və sürətli deserti hazırlamaq üçün sizə lazım olacaq maddələr:

 

250 q əlavə incə irmik

250 q un

50 q şəkər

Bir paket qabartma tozu

25 q su

25 q süd

2 yumurta

"Şərq tərəfi üçün" bir az portağal çiçəyi suyu

Zeytun yağı

Bir çimdik duz

 

 

Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az

reklamlar

Digər xəbərlər