Milli Kruvasan Günü: Fransız xəmirinin Kipferldən Cronuta necə təkamülü

Milli Kruvasan Günü: Fransız xəmirinin Kipferldən Cronuta necə təkamülü
Mədəniyyət 03 Fevral 2025 - 09:48


 

 

 

Kruvasan fransız mədəniyyətinin və mətbəxinin simvolu olaraq qalaraq, sosial mediada yemək tendensiyaları dövrünü başlatdı.

 

Günə kruasanla, həm qarışıq, həm də şən kərə yağı xırtıldayan isti, qızıl kozalarla başlamaqdan daha yaxşı bir yol yoxdur.

 

Yemək üçün heç kimin bəhanəyə ehtiyacı olmasa da, bu gün Milli Kruvasan Günüdür, bu təvazökar xəmiri və onun 13-cü əsrə aid tarixini qeyd etmək şansı.

 

Meryl Streep-in "Mürəkkəb" filmində etdiyi kimi vetçina və pendir və ya tünd şokoladlı qanajla doldurulmuş olmasından asılı olmayaraq, kruasan Paris kafelərində keçirilən tənbəl səhərlərin görüntülərini canlandıraraq, kofeni yudumlamaq və Camus haqqında düşünmək üçün fransız mətbəxinin əsas məhsuludur.

 

Son onillikdə, onların çox yönlüliyi, sosial mediada qida meyllərinin yüksəlməsi ilə birlikdə, onları crout (kruvasan x pişi) və daha yaxınlarda crookie (kruvasan x peçenye xəmiri) daxil olmaqla, hər cür amerikanlaşdırılmış hibridlərə çevirdi.

 

 

Bununla belə, biz qəti şəkildə inanırıq ki, klassik ilə səhv gedə bilməzsiniz. Odur ki, gedin özünüzə birini götürün və kruassanın aşağıdakı hekayəsindən və onun müasir təkamüllərindən həzz alın – sadəcə oxuyarkən qucağınıza və ya klaviaturanıza qırıntı düşməməyə çalışın.

 

 

Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az

 

reklamlar

Digər xəbərlər