Kruvasan fransız mədəniyyətinin
və mətbəxinin simvolu olaraq qalaraq, sosial mediada yemək tendensiyaları
dövrünü başlatdı.
Günə kruasanla, həm
qarışıq, həm də şən kərə yağı xırtıldayan isti, qızıl kozalarla başlamaqdan
daha yaxşı bir yol yoxdur.
Yemək üçün heç kimin
bəhanəyə ehtiyacı olmasa da, bu gün Milli Kruvasan Günüdür, bu təvazökar xəmiri
və onun 13-cü əsrə aid tarixini qeyd etmək şansı.
Meryl Streep-in
"Mürəkkəb" filmində etdiyi kimi vetçina və pendir və ya tünd
şokoladlı qanajla doldurulmuş olmasından asılı olmayaraq, kruasan Paris kafelərində
keçirilən tənbəl səhərlərin görüntülərini canlandıraraq, kofeni yudumlamaq və Camus
haqqında düşünmək üçün fransız mətbəxinin əsas məhsuludur.
Son onillikdə,
onların çox yönlüliyi, sosial mediada qida meyllərinin yüksəlməsi ilə birlikdə,
onları crout (kruvasan x pişi) və daha yaxınlarda crookie (kruvasan x peçenye xəmiri)
daxil olmaqla, hər cür amerikanlaşdırılmış hibridlərə çevirdi.
Bununla belə, biz qəti
şəkildə inanırıq ki, klassik ilə səhv gedə bilməzsiniz. Odur ki, gedin özünüzə
birini götürün və kruassanın aşağıdakı hekayəsindən və onun müasir təkamüllərindən
həzz alın – sadəcə oxuyarkən qucağınıza və ya klaviaturanıza qırıntı düşməməyə
çalışın.
Tərcümə edəni Səfər Səfərov /Zekainfo.az