
Bu, yaz tərəvəzlərinin şahıdır: qulançar öz mövsümündədir
və rəflərdə geri qayıdır. Ancaq ağ, yaşıl və ya bənövşəyi qulançardan əlavə, vəhşi
qulançar da səhiyyə orqanlarını xəbərdar edir. Fransada yabanı halda böyüyən
yabanı qulançarla ehtiyatlı davranmaq lazımdır.
Fransanın Qida, Ətraf Mühit və İş Sağlamlığı və Təhlükəsizliyi
üzrə Milli Agentliyi (ANSES) aprelin 3-də bu yeməli bitkilərin istehlakı ilə
bağlı "sayıqlığa çağırış" elan edib. Qulançar da adlanır, apreldən
iyun ayına qədər demək olar ki, bütün Fransada, eləcə də Korsikada "çəmənliklərdə,
sahillərdə və meşələrdə" böyüyür.
Onlar Anses tərəfindən "qulançar, noxud və
artishok arasında" kimi təsvir edilən dadlarına görə yüksək qiymətləndirilir
və tez-tez seçilir, sonra buxarda bişirilir və ya tavada qızardılır. Amma
2010-cu ildən bu zavodlar haqqında məlumatlar gəlir.
Tərcümə edəni Səfər Şakiroğlu /Zekainfo.az