Qulançar yemək vaxtıdır, amma yabanı qulançardan ehtiyatlı olun

Qulançar yemək vaxtıdır, amma yabanı qulançardan ehtiyatlı olun
Cəmiyyət 11 Aprel 2025 - 12:31


 

 

Bu, yaz tərəvəzlərinin şahıdır: qulançar öz mövsümündədir və rəflərdə geri qayıdır. Ancaq ağ, yaşıl və ya bənövşəyi qulançardan əlavə, vəhşi qulançar da səhiyyə orqanlarını xəbərdar edir. Fransada yabanı halda böyüyən yabanı qulançarla ehtiyatlı davranmaq lazımdır.

 

Fransanın Qida, Ətraf Mühit və İş Sağlamlığı və Təhlükəsizliyi üzrə Milli Agentliyi (ANSES) aprelin 3-də bu yeməli bitkilərin istehlakı ilə bağlı "sayıqlığa çağırış" elan edib. Qulançar da adlanır, apreldən iyun ayına qədər demək olar ki, bütün Fransada, eləcə də Korsikada "çəmənliklərdə, sahillərdə və meşələrdə" böyüyür.

 

 

Onlar Anses tərəfindən "qulançar, noxud və artishok arasında" kimi təsvir edilən dadlarına görə yüksək qiymətləndirilir və tez-tez seçilir, sonra buxarda bişirilir və ya tavada qızardılır. Amma 2010-cu ildən bu zavodlar haqqında məlumatlar gəlir.

 

 

Tərcümə edəni Səfər Şakiroğlu /Zekainfo.az  

reklamlar

Digər xəbərlər